Moto: „Hromy a blesky! Ten dědek přestřelil drát telefonní linky do ranče! Za chvíli tady budou jezdci hledat poruchu vedení!“ Mluvčí, jeden z banditů, chtěl rychlým skokem zmizet za nejbližšími balvany, ale sotvaže ukázal nohu, Fargusonova vinčestrovka štěkla a kulka pleskla po kožené nohavici. – „Hybaj za balvan! Nebo ti pošlu druhou o pár coulů výš!“ (Otakar Batlička – Chytrý Farguson)

Cíl hry: Přestřižením telefonního drátu oznamte šerifovi, že jste byli přepadeni bandity a předejte mu šek.

Pravidla:

Mezi tábořištěm a určeným místem je nataženo telefonní vedení, nejlépe lesem podle cesty.

Hráči se rozdělí na dvě skupiny – bandity a ostatní. Ostatní hráči si rozdělí úlohy – nejdůležitější je Tom Farguson, který dostane kleště na přeštípnutí drátu a šek, který má předat šerifovi.

Na každém konce drátu je připojen polní telefon, u něj sedí šerifové a telefonují si.

Banditi se pohybují po cestě a číhají na Toma Fargusona. Ostatní dělají falešné Tomy Fargusony a snaží se zmást a odlákat bandity.

Všichni praví i nepraví Tomové Fargusoni mají na zádech připevněné číslo. Banditi je vyřazují ze hry buď přečtením čísla (zezadu) nebo zavoláním jejich jména (zepředu). Vyřazení hráči se vrací ihned do tábořiště. Pokud vyřadí pravého Toma Fargusona, ten jim musí vydat šek a hra končí vítězstvím banditů.

Jakmile šerifové ztratí spojení (přestřižený drát), jdou po cestě pro šek od Toma Fargusona. Šerifům se banditi vyhýbají. Dokud šerif nedostane šek, hra stále trvá, to znamená, že banditi stále vyřazují Fargusony ze hry.

Hru vyhrává ten, kdo získá šek – banditi nebo šerifové a spol.

Pomůcky:

  • 2 polní telefony (z armyshopu, vyřazený vojenský materiál).
  • Drát dostatečně dlouhý, nejlépe dvojlinka, natažený podle cesty od jednoho telefonu k druhému.
  • Dvoj nebo trojmístná čísla na cedulkách cca 20×15 cm s provázky v rozích na připevnění na záda. Množství podle počtu hráčů.
  • Nože nebo kleště na přeříznutí drátu.
  • Kartičku – šek co má u sebe Tom Farguson.

Obrázky ze serveru http://thecombatworkshop.blogspot.com, http://www.daildeca.cz, vlastní archiv.

Kategorie: Hry